Michael Schumacher má dnes 45 rokov, fanúšikovia mu vzdajú tichú poctu

03.01.2014 Celý región

Grenoble 3. januára (TASR) - Fanúšikovia Michaela Schumachera a Ferrari vzdajú v piatok pri nemocnici v Grenobli, v ktorej pilot F1 leží v kóme po páde na lyžiach, tichú poctu v deň jeho 45. narodenín. Informovala agentúra Reuters.

"Scuderia Ferrari preukáže podporu tichým a rešpektuplným spôsobom v červených farbách v nemocnici, kde sedemnásobný majster sveta z Nemecka bojuje o život," uvádza sa v oficiálnom komuniké Ferrari na webe aj facebookovom konte tímu seriálu MS.

Najúspešnejší pilot v dejinách F1 s 91 triumfami utrpel v nedeľu po lyžiarskom úraze vo Francúzskych Alpách vážne zranenia hlavy a musel podstúpiť dve operácie. Pri druhej mu odstránili väčší hematóm a zmiernili tak tlak na jeho mozog. Podľa jeho hovorkyne Sabine Kehmovej je jeho stav naďalej vážny, avšak stabilizovaný a zostáva v umelom spánku. Vo štvrtok neposkytlo vedenie nemocnice verejnosti žiadne nové informácie, vyšlo však najavo, že k nehode neprišlo pri riskantnej jazde na zjazdovke. Schumacher sa vraj pokúsil pomôcť dcére jedného z jeho priateľov, ktorá spadla. Vyšiel tak z upraveného svahu do hlbšieho snehu, kde narazil na kameň a udrel si hlavu.

Schmacherova rodina na jeho internetovej stránke poďakovala fanúšikom z celého sveta za podporu: "Veľmi nás podporujú. Všetci vieme, že je bojovník a nevzdá sa."
 
 
 

Vyberte región